recept: Tárkonyos tyúkleves, Kifőzde
Tárkonyos tyúkleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 tyúk (lehetőleg házilag nyuvasztott),
5 db sárgarépa,
2 db petrezselyemgyökér,
1/4 zellergumó,
1 közepes fej hagyma,
1/2 fej fokhagyma,
4 tojás,
só, bors, vegeta, ecetes tárkony,
Tejföl (kb 1 deci)
Búzadara galuskának




A tyúkot feldarabolom, s a fej hagymával meg kevés sóval főni teszem.
A többit tisztítás után apróra vágom. A fokhagymát nem. A fövő tyúkot lehabozom. Félidőnél beleteszem a sárgarépát, zellert meg a petrezselymet.
Mikor a tyúk kezd a csontjáról leesni, kiszedem. Lebőrözöm, s falatokra szedem. Ez megy vissza a lébe, s kb 5 perc után a hagymát kiveszem, s tejföllel, meg 2 tojás sárgájával egyfajta eresztést készítek, amit a saját levével feleresztve belekavarom a levesbe. Ezután beleteszem a zúzott fokhagymát, s lassú tűzön forralom. Ízesítem borssal, vegetával.
A megmaradt tojásfehérjéből, meg a 2 tojásból daragaluskát keverek, ezt sós vízben kifőzöm. Mikor ez is megvan, beleteszem a levesbe.
A legvégén teszek bele 1 nagykanál aprórametélt ecetes tárkonyt (az ecetet nem).
Sok csípőst igényel a fogyasztása!

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: tárkonyos pulykaraguleves
 raguleves zuglói módra
 tárkonyos bableves
 tárkonyos sertésragu leves
 számadó juhászné leves

Forrás: Ballai-Fokt Zoli receptje, képpel együtt.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2011.02.25. Utoljára frissítve: 2011.02.25.
Utolsó megtekintés: több, mint 4 napja (2024-04-28 20:32:13 - 1.87)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez