Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
1 tyúk (lehetőleg házilag nyuvasztott), 5 db sárgarépa, 2 db petrezselyemgyökér, 1/4 zellergumó, 1 közepes fej hagyma, 1/2 fej fokhagyma, 4 tojás, só, bors, vegeta, ecetes tárkony, Tejföl (kb 1 deci) Búzadara galuskának |
A tyúkot feldarabolom, s a fej hagymával meg kevés sóval főni teszem. A többit tisztítás után apróra vágom. A fokhagymát nem. A fövő tyúkot lehabozom. Félidőnél beleteszem a sárgarépát, zellert meg a petrezselymet. Mikor a tyúk kezd a csontjáról leesni, kiszedem. Lebőrözöm, s falatokra szedem. Ez megy vissza a lébe, s kb 5 perc után a hagymát kiveszem, s tejföllel, meg 2 tojás sárgájával egyfajta eresztést készítek, amit a saját levével feleresztve belekavarom a levesbe. Ezután beleteszem a zúzott fokhagymát, s lassú tűzön forralom. Ízesítem borssal, vegetával. A megmaradt tojásfehérjéből, meg a 2 tojásból daragaluskát keverek, ezt sós vízben kifőzöm. Mikor ez is megvan, beleteszem a levesbe. A legvégén teszek bele 1 nagykanál aprórametélt ecetes tárkonyt (az ecetet nem). Sok csípőst igényel a fogyasztása! Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|